Kopalnica: Čarobni trendi letošnjega poletja

Je napočil čas, ko je vaša kopalnica potrebna prenove, vi pa ne veste niti kje začeti niti kako jo prenoviti? Tukaj je nekaj najnovejših trendov, ki žanjejo slavo povsod po svetu.
Mali ocean idej

Najtežji korak pri projektu Nova kopalnica je zagotovo izbiranje idej. Dandanes imamo na dlani cel svet, pravo malo zakladnico možnosti, kako lahko opremimo enega najintimnejših kotičkov naših rezidenc. Priporočljivo je, da pred skokom v trgovine preudarno razmislimo o prav vsakem detajlu – od barvne palete pa vse do razporeditve pohištva in materialov.


Pohištvo

Če imate namen investirati v novo kopalniško pohištvo, si zapomnite, da estetika ni vse! Resda je ta tudi pomembna, a v mislih imejte tudi praktičnost in vzdrževanje kosov. Če se lotevate prenove kopalnice, bodite pozorni predvsem na dimenzije, kaj se sploh prilega prostoru ter kaj sploh potrebujete. Upoštevajte pravilo “manj je več”. Prostor naj bo zračen, prostoren in funkcionalen. Le tako se boste v njem po napornem dnevu lahko popolnoma sprostili.

Najnovejši trendi

Naj domači wellness postane sinonim vaše kopalnice. Prostora, kjer se boste po težkem tednu sproščali v vroči kopeli in se ponovno počutili kot prerojene ter pripravljene na nove zmage. Naj vas izbira pohištva in dekorja ponese v čisto nov, skandinavski svet.

Skandinavski slog

Med najbolj izstopajočimi slogi zadnje čase je minimalistični skandinavski slog. Ta v kopalnicah izpade elegantno, obenem pa tudi optično poveča prostor. Z roko v roki hodi s črnim dekorjem, kar prostor naredi izjemno modernega. Če ste pristaši temnejših barv, priporočamo, da jih kombinirate z nekoliko večjimi ogledali ali pa si zagotovite nekoliko intenzivnejšo osvetlitev prostora.

Les in naravni kamen

Z modernim minimalizmom s spogledujejo elementi iz lesa. Ti zaradi svoje domačnosti ne bodo nikoli zastareli. Zelo popularna je kombinacija naravnega kamna ter imitacije lesa. Pa ne zgolj v kopalnici. Tovrstni trend je obnorel prav vse bivalne prostore. Ideja omogoča, da sta kad in kabina za tuširanje samostojni in svobodnejši, medtem ko so pod žaromete stopili dvojni umivalniki, pri katerih se drzno mešajo ovalne ter pravokotne linije.

 

Povzeto po: dominvrt.si