POZIMI OGREVA, POLETI HLADI

Ste vedeli, da lahko toplotna črpalka poleg ogrevanja prostorov ter segrevanja sanitarne vode vaš dom tudi prijetno hladi?


Poletja so vse bolj vroča in poletne temperature iz leta v leto podirajo rekorde. Ne zgolj v mestih in ob morju, ampak tudi v višje ležečih območjih. Domovi postajajo vse večji in bolj odprtega tipa, moderna arhitektura pa z obilico steklenih površin na stavbah predstavlja izziv v smislu senčenja in hlajenja. V poslovnih stavbah lahko vročina in topel zrak na primer negativno vplivata celo na produktivnost zaposlenih. Potreba po hlajenju stavb je potemtakem postala pomembnejša kot kadarkoli prej.

Prijetno bivanje brez nadležnega pihanja

Običajno hiše ohlajajo klimatske naprave, ki nekako iznakažejo oziroma predrugačijo arhitekturo in stil prostora in stavbe. Nihče si ne želi imeti v stanovanju ali na hiši polno motečih, četudi funkcionalnih, naprav, ki bodejo v oči. Umestitev klimatske naprave je mnogokrat zahtevna, saj je njena prava pozicija izjemno pomembna. Ne more se je namreč namestiti kjerkoli v prostoru. Poleg tega toplotne črpalke v primerjavi s konvencionalnimi načini hlajenja prostorov poskrbijo za enakomerno hlajenje skozi ves dan. Tako če govorimo o konstantni temperaturi kot tudi glede enakomerne ohlajenosti vseh prostorov doma. Klimatska naprava sicer resda omogoča hitrejše ohlajanje, vendar je za zdravje, še posebno občutljive na prehlad, manj primerna. Hladno pihanje iz klimatske naprave povečuje tudi možnost nastanka bolečin v mišicah in sklepih.

Popoln sistem za ogrevanje in hlajenje

Kronoterm toplotne črpalke imajo razvit popolni sistem za ogrevanje stavbe v zimskem času in hlajenje v poletnih mesecih. Zagotavljajo hlajenje na aktiven način ali pasiven način. Aktiven način hlajenja omogočajo reverzibilne toplotne črpalke, kjer pri hlajenju deluje kompresor črpalke. Pri TČ zemlja/voda in TČ voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke, pa govorimo o pasivnem hlajenju. Prenos hladu v prostore lahko izvedemo z dinamičnim hlajenjem (konvektorji) ali z mirnim hlajenjem (talno ali stensko hlajenje).

Najučinkovitejši in tudi najugodnejši ogrevalno-hladilni sistemi so reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda. Pozimi omogočajo ekonomično ogrevanje prostorov in sanitarne vode, poleti pa ogrevanje sanitarne vode in hlajenje. Posebne izvedbe Kronotermovih naprav omogočajo v režimu hlajenja tudi izkoriščanje odpadne toplote hlajenja za segrevanje sanitarne vode ali tudi bazena. Toplotne črpalke zrak/voda podjetja Kronoterm imajo že serijsko vgrajeno možnost tako ogrevanja kot hlajenja prostorov. Konstanten razvoj, testiranja, uporaba najboljših materialov itd., zagotavljajo, da so njihove črpalke med najboljšimi v Evropi že vrsto let.

Z izbiro dobrega in kakovostnega ogrevanja lahko vaš dom hladite brez nakupa naprave za hlajenje ter posledično dodatnih stroškov. S Kronotermovo toplotno črpalko rešite vprašanje tako ogrevanja, segrevanja sanitarne vode kot tudi hlajenja. Tri muhe na en mah!

Upravljanje hlajenja na daljavo

Prijetna bivalna temperatura znaša nekje okrog 22 °C. Poleti se ta, v kolikor nimate sistema hlajenja, bistveno dvigne in zna presegati tudi 30 °C. Slednje se velikokrat pripeti med počitnicami, ko vas ni doma in so prostori po več dni ali tednov zaprti in neprezračeni. Toplotna črpalka slovenskega proizvajalca Kronoterm rešuje tudi ta problem. Njihova aplikacija Cloud.KRONOTERM omogoča nastavljanje in spremljanje delovanja toplotne črpalke kjerkoli in kadarkoli. Preko mobilnih naprav lahko nastavite hlajenje vaše toplotne črpalke kar na poti s počitnic. Tako bo vaš dom ob prihodu domov prijetno ohlajen in udoben. Aplikacija je na voljo vsem uporabnikov mobilnih naprav v trgovinah Google Play in App Store.

V kolikor bi si tudi vi želeli svoj dom kakovostno in ugodno ogrevati in hladiti, obiščite www.kronoterm.com. Pokličete jih lahko tudi na 03 703 16 20 ali jim pišete na info@kronoterm.com.