Ležalniki – nepogrešljiv plažni kos pohištva

Poletni (in zgodnji jesenski) počitek je trenutek predaha. Poseben trenutek sprostitve in pomirjujočih misli. Če načrtujete preživeti dolge ure ob vodi, na dvorišču ali na plaži, je vredno poskrbeti za ustrezno opremo. Poleg kreme za sončenje in klobuka z velikim robom se kot nepogrešljiv izkaže tudi udoben ležalnik. Osnova je udoben model, in kot veste, nam proizvajalci ponujajo vedno novejše izdelke. Kaj vam bo najbolj ustrezalo?


Prednosti ležalnika za plažo

Nedvomno mora biti izdelek, ki ga nameravamo vzeti s seboj, ko gremo na morje, reko ali jezero, lahek, zložljiv in mobilen. Tako, da gre v prtljažnik, ko pa pridemo na mesto – ga lahko v trenutku sestavimo. Dober ležalnik za plažo vam omogoča popolno sprostitev – ima stabilen okvir, oporo za vrat in ledveni del hrbtenice. Prav tako je treba zagotoviti, da je postavljen na pravo višino (kar je ključni argument pri nakupu izdelkov za nizke ali visoke osebe).

Izdelava ležalnika

V spletnih trgovinah bomo našli izdelke, ki jih odlikuje visoka trpežnost in razmeroma nizka cena. Govorimo o modelih iz plastike ali umetnih materialov. So lahki in udobni ter enostavni za vzdrževanje. Po enem dnevu na plaži jih lahko sperete z vodo, da odstranite pesek in umazanijo. Žal niso primerni za daljše izpostavljanje soncu. Tako kot kovinski ležalniki, se v hipu segrejejo in lahko celo povzročijo opekline.

Najboljši model

Zato se izkaže, da so leseni modeli najboljša izbira, čeprav ni nujno, da so v celoti izdelani iz tega materiala. Ležalniki za plažo imajo običajno okvir iz obarvanega lesa, sedež pa iz debelega tkanega materiala, kar podaljša trajnost izdelka. Za vaš vrt je vredno izbrati izdelek, ki je v celoti izdelan iz tega materiala. Je enostaven za vzdrževanje, prilagodljiv in kaže odlično odpornost na vlago in spremenljive vremenske razmere.