NAJLEPŠE JESENSKE DEKORACIJE LETA 2021

Kdaj vemo, da se je k nam prikradla jesen? Temperature se iz dneva v dan nižajo, zjutraj nas vse pogosteje pozdravljajo dežne kaplje, naši domovi pa so vedno bolj odeti v rdeče, oranžne in rumene barve. Vse se že veseli, saj prihaja čas jesenske dekoracije!

V zraku je že čutiti vonj jeseni. Listje pridno menja barve, kaj kmalu pa bo na ulicah zadišalo po kuhanem kostanju. Brez jesenske dekoracije v naših domovih ne bo šlo, zato si kaj hitro preberite, kaj je letos v modi.


BUČE

Osrednji liki jesenske dekoracije so nedvomno buče, katere že vrsto let povezujemo s praznovanjem noči čarovnic. Te so še posebno simpatične zaradi raznolikih oblik, barv in velikosti. Buče so nedvomno letošnji največji dekoracijski trend, z roko v roki pa jih spremljajo kostanj, gobe, orehi, storži in listje. Domišljiji prepustite svojo pot in se skupaj s svojimi najbližjimi lotite ustvarjanja namiznih venčkov. Ali veste, zakaj so buče ena najpopularnejših jesenskih dekoracij? Logično! Ker jih potem lahko pojemo! Kaj vse v kuhinji lahko zacopramo iz njih si lahko preberete tukaj.

Ko buče odslužijo svoje so kot nalašč za kuharijo.
LESENI DODATKI

V mrzlih jesenskih dneh si prizadevamo, da bi naš dom izgledal udobno in toplo. Tu nam na pomoč prihiti les, ki prostor optično otopli in je zato kot nalašč za notranje sobe. V stanovanje lahko vnesemo več lesenih dodatkov, med njimi so zelo popularne veje in vejice ter polena, dandanes pa svojo slavo žanjejo tudi lesene košare in pleteni izdelki.

Vejice v vazi poskrbijo za še dodaten jesenski pridih.
VIJOLIČNA JE NOVA JESENSKA BARVA

 Vsako leto se vedno znova srečujemo z istimi barvnimi kombinacijami – rumena, oranžna in rdeča. Čas je, da pozdravimo novo jesensko barvo. Bogato vijolično. Takšne barve je lahko pregrinjalo za posteljo ali morda prt na mizi. Vijolična barva deluje še posebno prisrčno v kombinaciji z oranžno, rumeno ter temno rjavo.

SVEČE

Jeseni so dnevi vedno krajši, mi pa vse rajši posežemo po svečah. Lahko jih zaprete v lanterne ali pa si morda privoščite kakšen svečnik. Za piko na i poskrbite, da ima sveča jesenski pridih. Kot nalašč za to je vonj tople vanilije, cimeta ali buče. Za še dodaten jesenski čar jo položite med najnovejšo dekoracijo.

Jeseni poskrbite za prijetne vonjave znotraj štirih sten.

Povzeto po: deloindom.delo.si in dominvrt.si