Noč čarovnic: Zacoprajte najstrašnejše piškote!

V daljavi temne noči se že sliši zlovešč smeh coprnic ter kriki iz grozljivk. K nam prihaja najstrašnejši praznik v letu – noč čarovnic. Ta čas je kot nalašč za razgrajanje po kuhinji. Za vas imamo nekaj grozljivih receptov. Ali si jih upate pogledati?
Kako dobro poznate noč čarovnic?

Noč čarovnic zna biti za tiste nekoliko bolj boječe in tiste s slabim želodcem pravi zalogaj. Še sreča, da ne živite v času starih Keltov, kjer so vsako leto na noč čarovnic morali darovati enega otroka. Ubožčka so živega zažgali, njegove ostanke pa so položili v izdolbeno repo ali bučo, na katero so kasneje izdolbli grozljive dele obraza. Toliko o najstrašnejši noči v letu, kajne? Danes pa je Halloween začuda čas praznovanja. Dan, ko se otroci (še posebno čez lužo) našemijo v kostume, izrezujejo buče in se zabavajo.


Noč čarovnic je kot nalašč za ustvarjanje v kuhinji.
Noč požrešnih čarovnic

Ko čarovnic ni doma, pajkci kuhajo. Za vas imamo enostaven recept za grozljive piškote, ki so kot nalašč za najstrašnejšo noč v letu.

Sestavine:

  • 300 g moke
  • 150 g masla
  • 1 limona
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilij sladkorja
  • 30 g mletih lešnikov
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Postopek:

Maslo najprej narežemo na koščke in na drobno naribamo lupinico ene limone. Pecilni prašek ter moko presejemo v skledo ter dodamo koščke masla. Temu sledijo še sladkor, limonina lupina, vanilij sladkor, mleti lešniki, jajce ter rumenjak.

Grozljive sestavine zgnetemo v krhko testo, tega oblikujemo v kepo, ga zavijemo v folijo ter za eno uro postavimo v hladilnik. Masa bo kmalu pripravljena za kotelj, zato le hitro pripravimo pekač s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Sledi priprava delovne površine. Vse, kar potrebujemo storiti je to, da pomokamo mizo ali pult ter testo razvaljamo na debelino 0,5 cm. Sledi zabaven del. Oblikovanje grozljivih oblik. Pustite domišljiji prosto pot ter oblikujte najstrašnejše piškote daleč naokrog. Po ustvarjanju mojstrovine položimo na pekač in pečemo 15 minut oz. dokler ne dobijo zlatorumene barve. Pekač vzamemo iz pečice in počakamo, da se priboljški ohladijo.

Recept za piškote je primeren tudi za kuharje začetnike.

Povzeto po: okusno.je in zupnija-smlednik.si