Novo šolsko leto: Kako se pripraviti na skok v šolske klopi?

Čeprav se nam zdi, da so se počitnice ravnokar začele, nas za ovinkom že nestrpno čaka novo šolsko leto, ki bo zagotovo polno novih zmag in dogodivščin. Kako se pripraviti na ponoven skok v šolske klopi?

Vsak konec pomeni nov začetek. Enako je tudi s šolskim letom. Staro se konča in kot bi mignil se že začne novo. Če si svoje poletje namenil poležavanju na plaži in igranju s prijatelji, ti novo šolsko leto zagotovo ne diši prav preveč. No, mogoče pa se že prav veseliš prvega septembra, saj boš takrat ponovno videl vse svoje prijatelje. Kakorkoli že, zate imam nekaj nasvetov, s katerimi boš lahko šolsko leto zajel z veliko žlico, učenje pa bo zate mala malica. Kar preberi si!


Kaj moraš postorite PRED ZAČETKOM ŠOLE?

Čeprav je staro šolsko leto že za tabo, nikar ne pozabi, kaj si se naučil lani. Preden se podaš novim izzivom naproti, moraš urediti in dokončati prejšnje. Pisalna miza in delovna površina naj bosta pospravljeni, lanski zapiski pa naj bodo shranjeni na posebnem mestu. Nikar jih ne zavrzi! Kaj pa veš, mogoče jih boš še potreboval!

Priskrbi si očarljiv planer, v katerega si boš zapisoval pomembne informacije, ki jih boš dobil v šoli in kamor si boš lahko zabeležil svoje ocene. Vanj si zapiši tudi urnik in vse aktivnosti, ki te čakajo tekom novega šolskega leta. Svoji beležki lahko potihem zaupaš tudi cilje, ki si si jih zastavil v prihajajočem letu. Vanjo zapiši, kakšne ocene si želiš, kje se želiš izboljšati, kaj se še želiš naučiti, koga lahko prosiš za pomoč in podobno.

Priskrbi si prav poseben planer, v katerega si zapiši vse pomembne informacije.

Preden se začne novo šolsko leto te čaka še posebno zabavna dogodivščina: Nakup novih šolskih potrebščin! Za prav posebno leto, ki te čaka, si zagotovi najlepše in najbolj odštekane zvezke! Privošči si kakšne nove barvice ali kulije, oblepi in podpiši zvezke z najlepšimi nalepkami! Doma jim poišči prav posebno mesto, kjer bodo zagotovo tudi ti nestrpno čakali, da jih vzameš s seboj v šolo.

Čas je za nakup novih šolskih potrebščin!
Kaj pa ko se šola začne?

Dan pred prvim šolskim dnem, si pripravi oblačila za naslednji dan in torbo. V posteljo zlezi kar zgodaj, saj za nove podvige potrebuješ energijo (in to veliko). V šoli poskušaj ostati organiziran in shranjuj liste v posebno mapo, da jih ne izgubiš. Nič te ne bo motiviralo manj kot kaos že na prvi šolski dan. Kako si lahko urediš svoj delovni prostor, si lahko prebereš v preteklem člankuPozorno spremljaj snov in domače naloge delaj sproti. Enako velja tudi za učenje.

Poskrbi za urejene zapiske skozi celo leto!

Vpiši se v knjižnico ali kakšen krožek, kjer se boš lahko kaj novega naučil, obenem pa tudi spočil glavo in se podružil s prijatelji. In ne pozabi: Zabavaj se!

Želim ti en uspešen skok v novo šolsko leto!

 

Povzeto po: butters.si