Oblikujte svoj vrt z lesenimi paletami

Bi radi uredili svoj vrt, na izviren in varčen način? Potem vam ponujamo nekaj idej, kako lahko uredite svoj vrt s starimi paletami. Stare palete z malce obdelave in nove barve lahko postanejo odličen gradbeni element, ki dobro kljubuje različnim vremenskim pogojem. Prav tako pa jih lahko uporabite na zelo različne načine, pri tem pa bodite kreativni in domiselni ter ustvarite elemente, ki bodo olepšali vaš vrt.


Pohištvo iz palet

Palete zelo lahko preprosto uporabite za oblikovane vrtnega pohištva. Preprosto lahko oblikujete vrtno mizo, s prostorom za shranjevanje. Prav tako palete lahko oblikujete v klopi, jih oblazinite in že se lahko udobno namestite. Izberite barve, ki se bodo skladale z vašim vrtom. Naredite pa si lahko tudi udobne, velike ležalnike in jih poljubno opremite z blazinami. Da boste pohištvu iz palet omogočili boljšo mobilnost, jim lahko dodate tudi kolesca.

Zabojček za hišnega ljubljenčka

Ali imate doma hišnega ljubljenčka? Če je vaš odgovor da, lahko vašemu ljubljenčku iz palet oblikujete vrtni zaboj ali zabojček in ga opremite z blazino. Lahko ga prav tako pobarvate in nanj napišete ime vašega ljubljenčka ter tako zagotovite prijeten prostor zanj.

Zabojčki za rastline

Iz starih palet lahko poljubno oblikujete večje ali manjše zabojčke, kockaste ali pravokotne oblike in tako lahko naredite simpatične male gredice za vaše rastline.

Vrtiček

Palete lahko oblikujete tudi kot vrt. Prostori med letvicami vam namreč omogočajo popolno razporeditev vaših rastlin. Če pa paleto obrnete navpično, lahko zasadite tudi navpični vrt in s tem prihranite prostor. Igrajte se in bodite kreativni ter ustvarite najbolj primeren vrtiček za vas.

Terasa, stezica ali stopnice

Palete lahko uporabite tudi tako, da iz njih naredite stopnice, če pa boste uporabili le posamezne deske palet, lahko oblikujete tudi leseno vrtno stezico ali celo teraso.

Otroška igralnica, drvarnica

Palete so odlične tudi za oblikovanje drvarnice, kjer shranjujete drva ali orodje. Prav tako pa lahko iz palet oblikujete otroško igralnico. Bodite ustvarjalni in preprosto in poceni ustvarite svoj vrt.

Povzeto po: ambientdizajn.si

M. Č.