Ograjeno na ključ z zavidljivim pogledom

Aluminijaste zunanje ograje in vrata postajajo vse bolj priljubljene in Mastnak ograjni sistemi smo del te zgodbeže vrsto let. V 35 letih delovanja smo razvili lastno prepoznavnost ter široko paleto tehnično in oblikovno dovršenih aluminijastih ograjnih sistemov.


Ograje in vrata, ki privlačijo pozornost

Mastnak ograje in vrata izžarevajo sodobnost in so dinamičnih oblik, vijaki so elegantno skriti, vsi robovi so elegantno rešeni, izdelki so estetsko prašno pobarvani, ograje so postavljene v ravni liniji, dvoriščna vrata se ponašajo s CE oznako za varna vrata.

V vseh podrobnostih lahko občutite dragocenost skrbno izbranih materialov, natančnost izdelave in izkušenost naših mojstrov. Ravno to naredi odličen vtis pri ljudeh in privlači pozornost tako lastnikov kot obiskovalcev.Prav nihče se ne pritožuje.

Kaj je pomembno pred izbiro ograje in vrat?

Ograjo kupujete za vsaj 30 let, zato je toliko bolj pomembno, da se prav odločite. Zavedati se morate, da boste z izbranim slogom ograje dolgo živeli, z njim dihali in se prebujali v nove dneve.

 

Ali želite imeti mir in biti skriti pred pogledi mimoidočih?

V kolikor vam je zasebnost na prvem mestu, jo zagotovimo s horizontalnimi ograjnimi modeli, ki so med najbolj iskanimi. Oblikovani so tako, da zastirajo poglede mimoidočih na vaše dvorišče, medtem ko vi z notranje strani vidite na ulico. Ker so horizontali profili dinamičnih oblik, nudijo možnost neskončne igre svetlobe in senc.

Ali vas pogledi mimoidočih ne motijo?

V kolikor se želite ograditi in hkrati pokazati in poudariti lepoto svojega doma, se lahko odločite za odprte, vertikalne ograje. Na izbiro so modeli, ki nadaljujejo tradicijo klasičnih ograj, in modeli, ki so sodobni ter idealniza minimalistično zasnovo vašega prostora.

Ali želite izraziti lastno kreativnosti in lasten stil?

Sledenje trendom po sodobnem videzu bivanjskega prostora nas je pripeljalo do ponudbe polnih ograj z vzorci. To so ograje, ki popestrijo vizualno podobo doma, prinašajo razgibanost, ponujajo zračnost in ohranjajo določeno mero zasebnosti. Na voljo so tipski vzorci in vzorci, ki si jih lahko izberete sami.

Ali želite še bolj poudariti moderen in eleganten videz svojega doma?

Občudovanje se začne pri vhodu, pri dvoriščnih vratih. Za bolj moderen in eleganten izgled vhoda izdelamo tudi vrata brez vidnega okvirja na zunanji strani. Vse skupaj začinimo še z večnamenskim stebrom, ki ima čist, raven izgled, vijaki so elegantno skriti, robovi so brezhibno obdelani. Vanj je vgrajen poštni nabiralnik, na njem lahko lasersko izrežemo ime in/ali hišno številko in vse skupaj osvetlimo z notranjo svetlobo, kar je dragocen okras modernih dvoriščnih vrat.

V kolikor je vaša hiša sodobnega videza, se lahko odločite za ograjo s skritimi stebri. Takšna ograja daje videz neskončne ograje, kar še dodatno poudari arhitekturno zasnovo vašega doma.

Ali želite pridobiti več prostora na balkonu?

Balkonska ograja se lahko montira na ploščo balkona ali na čelo balkona. Kadar se montira stransko, s tem pridobite več prostora na balkonu. Vogali ograje (kjer se horizontalni profili stikajo) so estetsko in tehnično dovršeno obdelani.

Kakšna vrata so primerna za dvorišče?

Kadar imate za odpiranje vrat levo in desno manj prostora, dolga pomična vrata ne pridejo v poštev. Takrat se lahko odločite za krilna, segmenta ali teleskopska vrata, in s tem rešite problem, kam naj se vrata odmaknejo, ko so odprta.

Če je prostora za odpiranje dovolj, so samonosna pomična vrata najboljša rešitev. Takšna vrata ne potrebujejo talnega vodila za drsenje, saj so vpeta samo na eni točki, preko posebnih koles na posebnem profilu. Ker vrata ves čas tečejo nad tlemi, vreme in umazanija ne povzročata nobenih težav.

Ali želite varna vrata?

Dobra vrata so tista, ki služijo svojemu namenu in dajejo občutek varnosti, jih brez težav odprete, zaprete in zaklenete. Ker je aluminij lahka kovina, vam zagotavlja večjo varnost pri odpiranju in zapiranju vrat, saj se takšna vrata ob oviri takoj ustavijo in prej kot težja vrata, manj pa je obremenjen tudi motor za pogon vrat.Zgornje vodilo vrat in vsi spodnji vratni profili so oblikovani tako, da preprečijo morebitne telesne poškodbepri stiku z njimi. Ker so vrata proizvedena v skladu z vsemi zahtevami predpisov EU in ustrezajo zahtevam glede varnosti, imajo CE oznako.

Ali želite večje udobje?

Udobje pomeni, da lahko pozabite na nadležno obnavljanje (odstranjevanje rje in stare oluščene barve z brušenjem) in barvanje (peskanje in nanos nove barve), saj pri naših ograjnih sistemih sploh ni potrebno. To vam prinaša prihranek v času in denarju. Udobje pomeni tudi, da lahko pozabite na nepraktično ročno odpiranje vrat in se prepustite avtomatskemu delovanju, ki zagotavlja mirno odpiranje in mehko zaviranje vrat.

Ali dvomite v našo strokovnost?

Ker se zavedamo, da je izbira ograjnega sistema dolgoročna investicija, je zelo pomembno, da izberete preudarno in trajno rešitev. V podjetju imamo odlično tehnično podporo, saj ograje in vrata razvijamo sami, naši izkušeni mojstri pa jih natančno izdelajo in zmontirajo.

Naši strokovnjaki vam stojijo ob strani ves čas, od začetka projekta do montaže ograjnega sistema. V primeru, da se odločite za nakup dvoriščnih vrat, vam brezplačno posredujemo elektro-gradbeni načrt. V njem so prikazane rešitve in detajli, ki omogočajo pripravo terena za pravilno delovanje vrat. Kupcem in investitorjem izdelamo tudi projektno dokumentacijo za ograjo iz dovozne smeri, arhitektom in projektantom pa nudimo tehnično podporo in del projekta za izvedbo.

Vaš dom vedno pripoveduje vašo zgodbo ter plete rdečo nit o vas in vsem, kar je vaše. Vi pa imate priložnost, da to zgodbo uokvirite, izpostavite in jo obarvate po svoje.

www.mastnak.si