Praznično nakupovanje – kako lahko prihranim?

Bliža se najlepši čas v letu. Čas obdarovanja svojih bližnjih. A praznično nakupovanje zna biti dokaj stresno opravilo, še posebej če se tega lotite v zadnjih sekundah in tako posledično zapravite preveč denarja. Da bi se letos temu izognili, smo vam pripravili nekaj nasvetov za pametno nakupovanje daril.

1. Napišite seznam in določite znesek

Če ste si že napisali seznam daril, imate dobro okvirno predstavo, koliko denarja boste porabili. Ampak pazite! Pripravite se tudi na nepredvidene nakupe in na morebitne spremembe cen.


Če ste zelo organizirana oseba, ste že dobro preračunali vse stroške. Če pa tega še niste postorili, vam toplo priporočamo. Svetujemo vam, da v času prazničnih nakupov pospravite vašo kreditno kartico in plačujete z gotovino. Tako se boste izognili impulznim nakupom. Vedno je mogoče dobro kupovati, ne da bi za to zapravili celo bogastvo.

Izogibajte se nakupom s kreditno kartico.

2. Poiščite ponudbe

Zadnja leta se božične ponudbe začnejo pojavljati že kar nekaj tednov pred božičem. Prav tako je malo prej na obzorju črni petek. Taka znižanja je pametno izkoristiti. Bodite na tekočem s ponudbami že prej, saj vas v prazničnem času lahko zvabijo v past in tako se boste domov vrnili s prazno denarnico.

Izkoristite znižanja.

3. Darilne kartice

Vsak pozna vsaj eno osebo, za katero je težko kupiti popolno darilo. Tako se pogosto zatečemo k najlažji opciji – darilni kartici. Morda ne veste, vendar je vedno več dokazov, da darilnih kartic mnogi sploh ne porabijo, vaš denar pa tako preprosto izpuhti. Da bi se temu izognili, je bolje obdarovati z denarjem namesto z darilnimi karticami.

4. Kdaj v trgovine?

Praznično nakupovanje je naporno. Konec tedna in nekaj tednov pred prazniki so nakupovalni centri zaskrbljujoče prenatrpani. Svetujemo vam, da svoje nakupe opravite v začetku tedna. Ponedeljek in torek sta idealna dneva za nakupovanje v miru. Če takrat ne utegnete, se po nakupih odpravite ob vikendih zjutraj. Med nakupovanjem se izogibajte prekomernemu oblačenju, svoje plašče pustite kar v avtih, privoščite si počitek in kavo. Skratka, potrudite se, da bo vaš izlet kar se da zabaven, varčen in brez stresa.

Izogibajte se prenatrpanim nakupovalnim centrom.

 

Povzeto po: Motherforlife.com