S temi malenkostmi lahko čudovito popestrite vrt

Vrt je znan prostor, kjer so doma ratsline. Veliko zelenja, rož, zelenjave, začimb, dreves, grmovja, raznih okrasnih rastlin … Kaj pa so tiste malenkosti, ki vaš vrt spremenijo v nekaj resnično posebnega, ustvarijo čudovito vzdušje in mu dajo unikaten videz?


Voda

Voda je naravni element, ki prinaša spokojnost. Z vključitvijo vode na vrtu lahko ustvarite majhen prostor za sprostitev in tudi svežino, ki poleti pride zelo prav. Lahko si omislite majhne izvire (slapove, ki padajo po steni), ribnik ali manjši potoček.

Svetloba

Dobra osvetlitev lahko “navaden” prostor spremeni v neverjeten vrt, morate samo izbrati pravega. Vendar pozor, izogibajte se svetilk na potkah, po katerih hodite, da se ob njih ne bi spotaknili ali padli.

Starinsko pohištvo

Lahko ga prenovite za zelo malo denarja in vrtu dodate pridih preteklosti. Govora je o lesenih mizah, stolih, predalnikih ali klopi. Če vam prvotne barve niso všeč, jih lahko pobarvate in to bo vašemu vrtu dodalo več življenja.

Kamin

Obstajajo električni kamini, vrtni kamini, majhne prenosne peči itd. S tem boste svojemu vrtu zagotovili toplino in bolj prazničen pridih, še posebej v zimskih dneh.