Sesalniki za suho/mokro sesanje – kje in kako jih lahko uporabljamo?

Čiščenje je opravilo, ki ga bolj ali manj pogosto opravljamo vsi. Res pa je, da si to “neprijetno” opravilo lahko močno olajšamo z izbiro kakovostnega sesalnika. Če potrebujete novega, je sesalnik za suho/mokro sesanje zagotovo vreden vaše pozornosti.


Glavna značilnost sesalnikov za suho/mokro sesanje je ta, da lahko z njimi posesate vse vrste umazanije – suho, mokro, grobo in fino. Odlikuje jih izjemna sesalna moč, zaradi česar so primerni za vse vrste površin in jih lahko uporabite v bivalnih prostorih ali v okolici svojega doma.

Sesalniki za suho/mokro sesanje – najboljši asistenti pri čiščenju vašega doma

Sesalnik za suho/mokro sesanje prepoznate že na prvi pogled po njegovi značilni kompaktni obliki. Izjemno velika posoda vam omogoča dolgotrajno čiščenje najbolj trdovratne umazanije, pri čemer za suho sesanje uporabite filtrsko vrečko, za mokro sesanje pa izberete možnost sesanja brez filtrske vrečke.

Tovrstni sesalci bodo hitro postali vaši najboljši asistenti pri čiščenju doma in njegove okolice, saj se ponašajo z inovativnim filtrirnim sistemom. Osnovnejši modeli imajo vgrajen patronski filter, ki je primeren tako za mokro kot tudi za suho sesanje.

Naprednejši modeli pa imajo vgrajen ploščati nagubani filter, ki ga očistite zgolj s pritiskom na gumb za čiščenje filtra in s tem sesalcu povrnete sesalno moč.

Prednosti sesalnikov za suho/mokro sesanje

Tisti, ki so sesalnike za suho/mokro sesanje že preizkusili, vam bodo povedali, da si brez njih bivanja v svojem domu ne morejo več predstavljati. Dejstvo je, da ima ta vrsta sesalnikov toliko prednosti, da bodo hitro postali vaš najboljši zaveznik pri čiščenju doma, delavnice in dvorišča.

Vrhunska učinkovitost čiščenja in sesalna moč

Tam, kjer imajo klasični sesalniki težave pri sesanju, jih sesalniki za suho/mokro sesanje zagotovo ne bodo imeli. Kombinacija velike sesalne moči in energetske učinkovitosti vam zagotavlja temeljito odstranjevanje vseh vrst umazanije.

Različne možnosti uporabe

Večnamenskost je zagotovo glavni adut sesalnikov za suho in mokro sesanje. Z eno napravo lahko očistite klet, garažo, delavnico, dvorišče, vrt in bivalne prostore. Poleg tega pa jih lahko uporabite za sesanje razlite tekočine, sesanje prahu med delom v delavnici in grobih delcev v primeru obnovitvenih del.

Popolno udobje čiščenja

Kompaktna in domiselno zasnovana oblika sesalnikov omogoča preprosto shranjevanje cevi in dodatkov na samo napravo. Zaradi inovativne zasnove filtrov je njihova uporaba praktična in popolnoma brez stika z umazanijo. Ker zasedejo dokaj malo prostora pa so primerni tudi za domove.

Sesalniki za suho/mokro sesanje so vsestransko uporabni

Ne glede na to, ali iščete sesalnik za delavnico, hišo, garažo ali čiščenje avtomobila, so sesalniki za suho/mokro sesanje najboljša izbira. V tem primeru boste z eno napravo poskrbeli za čistočo svojega doma kjerkoli in kadarkoli.

Za izjemno učinkovite in vsestransko uporabne so se izkazali sesalci priznanega proizvajalca Kärcher, ki jih lahko uporabite na različnih področjih:

  • Čiščenje avtomobila: sesalnik za suho/mokro sesanje vam ponuja široko paleto dodatkov, ki vam omogočajo enostavno čiščenje sedežev in druge oblazinjene dele v avtomobilu, površine med sedeži in težko dostopna mesta.
  • Prenova: Kärcher sesalec za suho in mokro sesanje lahko brez težav posesa najbolj grobe delce, k čemer bistveno pripomore inovativni sistem filtrov in visoka sesalna moč. Zaradi tega je delo opravljeno hitreje in z nizko porabo energije.
  • Delavnica: delo v delavnici postane z uporabo sesalnika za suho in mokro sesanje veliko prijaznejše, saj omogoča odstranjevanje prahu že pri sami obdelavi lesa, žaganju in brušenju. Samo čiščenje delavnice pa je z njim veliko bolj preprosto.
  • Tekočine in črepinje: zahvaljujoč visoki sesalni moči in robustni posodi z možnostjo uporabe brez filtrske vreče, lahko sesalnik za suho/mokro sesanje uporabite tudi za sesanje črepinj ali druge vlažne umazanije.
  • Razlita ali odtekla voda: velika posoda, s katero se ponašajo sesalniki za suho in mokro sesanje, vam omogoča tudi učinkovito sesanje razlite tekočine.
  • Vrt: sesalnik za suho/mokro sesanje pa nima le funkcije sesanja. Na vrtu vam še kako prav pride funkcija pihanja, s katero lahko brez težav odstranite listje in majhne vejice.
  • Okolica hiše ali stanovanja: površine okoli vašega doma bodo s sesalnikom za suho in mokro sesanje vedno čiste, saj vam omogoča hitro in enostavno čiščenje terase, garaže, zunanjih stopnic in vhoda.
  • Notranjost hiše ali stanovanja: vsi sesalniki za suho/mokro sesanje pa lahko opravljajo tudi funkcijo klasičnih sesalnikov. Zahvaljujoč posebnim dodatkom jih brez težav lahko uporabite tudi za sesanje v bivalnih prostorih.

Če si želite popolnih rezultatov čiščenje, potem je sesalec za suho/mokro sesanje zagotovo prava izbira. Tako boste z eno napravo poskrbeli za popolno čistočo vašega doma kjerkoli in kadarkoli!