Študentsko stanovanje – kaj res potrebujem?

Ko si enkrat našel stanovanje, so pomembne stvari, ki jih boš prinesel v stanovanje. Pomembno je, kaj že imamo v stanovanju in brez česa ne moremo živeti.

Recimo, da se bomo kmalu selili iz stanovanja v študentski dom. Tam imamo že skoraj vse, zato poskusimo nekaj časa preživeti brez velikih želj in si prinesimo v stanovanje le tisto najnujnejše, brez česar ne bo šlo. Slednje je seveda odvisno od same opremljenosti sobe. Če se odločimo, da bomo ostali v tem stanovanju do konca svojega študija, se stvari malce spremenijo. Ponavadi si priskrbimo stvari za udobno življenje.


Moj prvi nasvet bi bil, da ne zapravljamo denarja za nekaj, kar ne potrebuje biti povsem novo ali pa to lahko izdelamo sami. Če nam stanovanje nudi posteljo in nekaj polic, lahko te police postanejo naša omara ali pa si z dodatnimi elementi v sobi, kot so vrv, stojalo, … torej z elementi manjše finančne vrednosti ustvarimo točno to, kar še potrebujemo v našem domu. Ker vsega pač ne moremo ustvariti, ali pa za to nimamo dovolj časa, smo za vas ustvarili naših top 10 stvari, ki si jih, če jih še nimaš v svojem novem študentskem stanovanju, moraš priskrbeti.

JOGI

Udoben jogi je prva stvar, ki nam je prišla na misel. Študentsko življenje slovi po tem, da je spanja bolj malo, zato dober jogi odtehta marsikaj. Če je jogi že v postelji, ko se vseliš, in je vsaj približno v redu, je to to. Če ga ni, ne razmišljaj predolgo in se zaženi v iskanje. Najdeš lahko tudi rabljenega, ki ti bo pisan na kožo, zato se ne omejuj le na trgovine.

SREDSTVA ZA ČIŠČENJE

Sredstva za čiščenje boš potreboval morda še pred udobnim jogijem. Priporočamo, da sobo ekstra dobro počistiš vsaj preden se vseliš. Tako bo pripravljena na nov začetek in na povsem tvojo umazanijo. V primeru, da boš živel v sožitju z drugimi, ti bodo sredstva prišla prav tudi v času, ko boš napisan na seznamu za čiščenje skupnih prostorov.

BLAZINA IN ODEJA

Blazina in odeja sta po našem mnenju nepogrešljivi. O tem ne bomo niti veliko govorili.

GRELEC VODE

Še dodatna must-have stvar je grelec vode. Grelec vode rešuje življenja. Za ta nakup ti bo najbolj hvaležen želodček. Priprava namreč pomaga pri hitrejši pripravi obroka, pri boljši efektivnosti učenja, ker z njim tudi kavo skuhaš hitreje … Stvar, ki jo kot pravi študent potrebuješ.

STOL

Učenje, priprava nalog in branje člankov bo vzelo velik del tvoje priprave za študij, zato ne pozabi na udoben in res dober stol. Sedenje po več ur odsvetujejo vsi, če pa že sediš nekaj časa, naj bo vsaj ta čas sedenje udobno in vsaj približno zdravo. Ne glede na količino snovi in udobnost stola se včasih le vstani in razmigaj svoje okončine. Telo ti bo hvaležno.

PRENOSNI RAČUNALNIK

Brez tehnologije danes ne gre in prenosni računalnik je definitivno obvezna oprema vsake študentske sobe.

POSODA IN JEDILNI PRIBOR

Tudi če se odločiš, da boš živel od študentskih bonov, ki se jih, pazi, strogo zaupno, kmalu prenaješ, potrebuješ vsaj jedilni pribor. Res je, da v določenih sobah in študentskih apartmajih pretekli stanovalci takšne stvari puščajo za sabo, a nikoli ne škodi imeti svoje vilice, žlico in nož. Ko se prenaješ bonov, si boš zagotovo kdaj želel skuhati kaj sam, pa četudi bodo to le jajčka na oko. Zato predlagamo, da si že ob vselitvi prineseš s seboj ponev in lonec. Več posode skorajda ne potrebuješ.

OSEBNA HIGIENA IN OBLAČILA

Potem pa sta tu še dve stvari, ki jih, prosimo, nikakor ne pozabi v vsem hitenju pakiranja ostalega. Prva je osebna higiena, ker prve dni pa res ne želiš smrdeti na faksu ???? Potem pa so tu še oblačila.

Po vselitvi boš kaj kmalu ugotovil, da pri življenju z različnimi osebki ne bo nikoli pomagalo nič drugega kot dobra volja in znižani standardi čistoče. Pa uspešen pričetek študentskega življenja želimo. ????