Second hand prodaja opreme za dom

Je danes res potrebno odšteti ogromne zneske, da opremimo svoj dom? Niti ne, no odvisno od posameznika. Še nekaj časa nazaj je veljalo mnenje, da so rabljene stvari nekaj, česar se ne pritikamo in nas niti ne zanimajo, a se je mnenje ljudi spremenilo, v imenu narave naj se zahvalim človeški vrsti.

Živimo v času, ko najemnine, brez vključene opreme, dosežejo takšne višine, da se človek vpraša, če je res potrebno kupiti povsem novo opremo za dom. Smo v obdobju, ko je prodaja in podarjanje rabljenih stvari v razmahu. Stvar, ki je za nekoga dotrajana in v njej ne vidi več njene uporabnosti, je lahko za drugega stvar, ki jo v domovanju neizmerno potrebuje, a za novo ni pripravljen odšteti zahtevanega denarja na trgu.


Spletni strani, ki ponujajo second hand stvari

Začelo se je z Bolho, platformo na kateri posameznik prodaja ali podarja stvari, ki jih ne potrebuje več. Včasih se najdejo celo oglasi pod rubriko iščem. Tako so se ji pridružile še ostale spletne strani, ki nam še vedno omogočajo iskanje ponudbe rabljenih predmetov. Ene so specializirane, kot je na primer rabljena fitnes oprema, spet na drugih najdeš vse.

Ker je danes poudarek na mobilnosti, je bila ustvarjena nova aplikacija – Letgo. Enostavna uporaba tako za prodajalca kot za kupca. Kupcu ponudi hitro oglaševanje stvari, ki jih ne potrebuje več. Dejansko deluje kot v reklami: slikaj, opiši in prodaj. Za nekoga, ki išče najboljšo ponudbo, pa aplikacija poišče najboljšo ponudbo v okolici, v kateri se iskalec v času iskanja nahaja. Dogovor je hiter in efektiven. Stranki aplikacije pa ponuja vse od najmanjših artiklov, polnilca za telefon, do garderobne omare.

Centri ponovne uporabe

Vendar mnogi še vedno ne zaupajo medmrežju, ne želijo prepotovati pol Slovenije in iskati elementov svojega doma na domovih drugih, ali pa enostavno želijo več stvari na enem mestu. Tudi za slednje se najde rešitev. V mestih kot so Ljubljana, Rogaška Slatina, Kočevje, Slovenske Konjice, Ormož, Trebnje, Jesenice, Vojnik in še kakšno mesto bi se našlo, so postavili Centre ponovne uporabe. Gre torej za princip druge roke. Česar ne potrebujem lahko prinesem v center in tam to prodajo. Kupec dobi na enem mestu vse, od oblačil do opreme za dom. Tako lahko opremite svoj dom po nizkih cenah in nekaj, kar je za nekoga staro in nepotrebno, najde in ustvari vaš nov dom.