Ta majhna sprememba vam lahko pomaga pri boljšem spancu

Ste že kdaj slišali, kaj je to spalna higiena? Gre za raziskavo o dobrih spalnih navadah, med katerimi vas večina ne bo presenetila, a ena majhna sprememba bo poskrbela za vaše boljše spanje. To je odstranitev vseh elektronskih naprav iz spalnice. Pametni telefon, računalnik, TV, tablice – in ne samo zaradi modre svetlobe.


Zdravniki priporočajo, da ne uporabljamo naprav, delamo na računalniku in niti beremo ne, zato da se naše telo navadi, da je postelja prostor, kjer spimo.

Vsi se zavedamo, da pred posteljo ne smemo biti na telefonih, a raziskave kažejo, da več kot 80% ljudi uporablja svoje telefone eno uro preden zaspi in 89% jih uporablja takoj po tem, ko vstane.

Rešitev: vse naprave moramo nujno polniti v drugi sobi. Preprosta a močna rešitev. Arianna Huffington njene naprave celo da v svojo posebno mini posteljo in s tem stresa ne nosi s sabo v posteljo.

Tega nam sicer ni potrebno narediti, a vseeno je pametno, da naprave polnimo zunaj spalnice. Namesto telefona pa si kupimo tudi pravo budilko.

Če smo odvisni od elektronskihh naprav, je to ena majhna sprememba, ki bo poskrbela, da se bomo za nekaj časa ločili od telefona, obenem pa tudi bolje spali.

Povzeto po: camillestyles.com