5 preprostih načinov za sprostitev v objemu doma

V hitrem tempu življenja, v katerem nimamo časa za skoraj nič, razen za še dodatno delo, je izrednega pomena, da se kdaj znamo tudi ustaviti in se sprostiti. Za to nam ni potrebno nič drugega, kot primerno urejeno domovanje, v katerem se lahko po dolgem in napornem dnevu sprostimo in odklopimo. Kako torej urediti domovanje, da bo sproščujoče?


Dodajmo kanček zelenja

Naravna lepota je odličen izgovor, da si privoščimo pavzo po napornem vsakdanu. Sveže rože in ostalo zelenje nam v domovanje prinese kanček zunanjega sveta in polepša sobo. Obenem pa prostoru dodajo tudi barvo.

Naj se sveti

Svetloba in luči so najbolj preprost način, da ustvarimo atmosfero v sobi. Najbolje, da uporabimo kar utripajoče luči, ki prostoru dajo pridih magičnosti.

Poiščimo svoj vonj

Tudi dom ima lahko svoj značilen vonj. To lahko dosežemo s svečami z različnimi vonji ali pa z eteričnimi olji. Kakšen vonj bomo izbrali, je odvisno od našega okusa in preferenc.

Zapisujmo si

Glede na to, da cele dneve preživimo na telefonih in računalnikih, si le rekdo kdo stvari zapisuje na roko. Zapišimo, kaj se nam je lepega zgodilo v dnevu, ali zakaj smo hvaležni. S tem bomo razmislili o preteklem dnevu in se sprostili.

Poskusimo s čokoladno terapijo

Zadnji in najbolj pomemben korak? Razvajajmo se. Privoščimo si košček ali dva čokolade, specimo najljubše piškote in pecivo, se sprostimo in uživajmo v čudovitih okusih.

Povzeto po: apartmenttherapy.com