Au revoir pajki: Kako jih odgnati iz stanovanja?

Pajki so resda neškodljiva bitjeca, a njihov obisk marsikomu požene strah v kosti. Za vse, ki ne marate takšnih nepričakovanih obiskov, imamo nekaj preprostih trikov, kako jih odgnati iz hiše ali stanovanja.
Strah pred pajki

Strahu pred pajki drugače rečemo tudi arahnofobija. Nekateri znanstveniki trdijo, da tovrsten strah do neke mere podedujemo. Drži, da so nekateri pajki smrtno nevarni, a takšnih v naših krajih na srečo niso zabeležili.


Fobije navadno pridobimo v zgodnjem otroštvu zaradi takšnega ali drugačnega travmatičnega dogodka. Največkrat se strah pojavi zato, ker nam ga v glavo vcepijo drugi. Zavedati se moramo, da so pajki povsem neškodljiva bitja, ki se pogosto bolj bojijo nas kot obratno. Nekateri celo trdijo, da prinašajo srečo. Govori se, da se fobije lahko znebimo samo, če se z njo soočimo. Kaj pravite? Ali boste poskusili?

Pajki navadno prebivajo zunaj. V notranje prostore se prikradejo zaradi toplote. Kako jih lahko odženemo ali preprečimo vstop v hišo ali stanovanje, brez da bi jih poškodovali?

Pomarančne lupinice

Pajki sovražijo vonj citrusov, zatorej je uporaba pomarančnih lupin dobra poteza. Namesto pomaranče lahko uporabite tudi limono ali grenivko. Lupino preprosto narežite na koščke, te date v posodo in jih prelijete z vrelo vodo ter pustite, da se namakajo čez noč. Zjutraj jih odcedite in vodi, ki je ostala, dodajte četrtino skodelice nepozebnika. Mešanico prelijte v pršilko in preprosto popršite po mestih, kjer se nahajajo pajki.

Kis

Pajkov se lahko znebite s pripravkom iz kisa. Preprosto zmešajte enako količino vode ter kisa, dobro premešajte in popršite na najbolj izpostavljena mesta.

Cimet in kurkuma

Problem lahko rešite tudi s cimetom in kurkumo. Vse, kar morate storiti je to, da ju potresete po hiši in pomahate pajkom v slovo.

Pajki pa niso edini nadležneži, ki se lahko pojavijo v našem domu. Prihajajo toplejši dnevi, z njimi pa nadležno brenčanje muh. Kako se znebiti teh letečih žuželk si lahko preberete tukaj.

 

Povzeto po: m.planet-lepote.com in bodieko.si