Avto – kako izbrati pravega?

V sodobni družbi si sploh ne znamo predstavljati življenja brez osebnega avtomobila. Nakup tega je eden izmed edinstvenih življenjskih dogodkov. V povprečju avto zamenjamo vsakih 5 let. Da pa se boste pri nakupu avta prihodnjič lažje in pametnejše odločili, si preberite nekaj nasvetov, kako ga izbrati.

Kakšne so vaše želje?

Najprej natančno opredelite, kakšen avto želite kupiti. Razmislite o osnovah. Želite avtomatika ali vozilo z ročnim menjalnikom? Dvokolesni ali štirikolesni pogon? Če kupujete rabljeno vozilo, postavite določene meje. Določite približno starost vozila in število prevoženih kilometrov ter od tega nikakor ne odstopajte. Dobro premislite tudi o porabi. Pri tem upoštevajte vaš življenjski slog. Se v svojem vsakdanu več vozite po mestu ali izven njega? Razmislite tudi kako pogosto potujete in koliko prostora potrebujete za potnike in tovor. Ne bojte se opredeljevati vaših želja. Pozanimajte se o vsem, kar vas zanima. To velja tudi za barvo vozila, pa čeprav se to sliši povsem trivialno.


Preden se lotite ogledov opredelite vaše želje.

Finance

Avto je pogosto eden izmed največjih nakupov v človekovem življenju. To pomeni, da moramo skrbno razmisliti o naših financah. Pri tem bodite realni do sebe. Katere vsote so za vas dosegljive? Razmislite tudi o zavarovanju. Se bo z nakupom ta vsota zvišala? Ga nameravate kupiti v enem obroku ali bi vam to predstavljalo prevelik zalogaj? O vsem tem je težko razmišljati trezno, še posebej, če ste našli avto, ki vam je res všeč. Vendar nikar ne podlezite praznim obljubam prodajalcev.

Ne zadovoljite se z manj

Bodite samozavestni in zaupajte vase. Imate vse potrebne vire in kompetence, da izberete popoln avto. Nikoli se ne zadovoljite z manj! Že če ste nezadovoljni s prodajalci, se preprosto obrnite in odkorakajte stran. V Sloveniji (kaj šele drugod v tujini) je več kot dovolj avtohiš in prav zagotovo vas v eni od teh že čaka vaš jekleni konjiček.

 

 

 

 

Povzeto po: theeverygirl.com