Zabava – kako jo organizirati kar doma?

Organiziranje zabave je lahko zelo stresno in nič kaj zabavno opravilo. Za hitrejšo in učinkovitejšo organizacijo zabave si preberite nekaj opornih točk.

Koga povabiti?

Preden začnete s pripravami na zabavo, se odločite koga boste povabili. Najbolj enostaven in ob enem tudi najučinkovitejši sistem je pisanje seznama. Na list napišite vse povabljene. Lahko določite tudi morebitni sedežni red.


Ura in datum

Pri določanju datuma ne glejte samo nase, pač pa se poskusite prilagoditi tudi vašim gostom. Z gosti se uskladite tako, da vam zabava ne bo križala drugih načrtov. Pri tem imejte v mislih, da obstaja verjetnost, da se bo vaše druženje prestavilo za kakšen dan, mogoče tudi teden.

Tema

Vsaka zabava je bolj zanimiva, če ima temo. Teh je nešteto. Lahko je havajska, staromodna, barvno določena,… Tako se lahko poigravate z raznimi kostumi in ličili. Odločite se za eno temo in o tem obvestite vse povabljene. Za piko na i okrasite prizorišče.

Določite temo zabave in prostor okrasite temu primerno.

Vabila

Zabava brez gostov pač ni zabava. Napišite in tematsko oblikujte vabila, ter jih pošljite povabljenim. Da vas opomnimo: Na vabilu naj piše kje in kdaj bo druženje, kakšna je tema, kdo vabi (zraven napišite vaš kontakt) in morebitne opombe gostitelja.

Pomoč

Nedvomno boste vse težko zmogli sami. Za pomoč pri pripravi poprosite prijatelje ali sorodnike.

Za pomoč pri kuhanju prosite prijatelje ali sorodnike.

Hrana

Če ste se odločili, da boste sami pripravljali hrano, si nekaj dni pred zabavo naredite seznam živil, ki jih morate nakupiti. Naj vam pri sami pripravi nekdo pomaga. Nikakor se z vsem ne mučite sami. Če boste hrano naročili iz restavracije,poskrbite,da jo naročite pravočasno.

Glasba

Poskrbite za zvočnike in naredite seznam glasb, ki se ujemajo s temo zabave in starostjo povabljenih. Če vam je glasba španska vas, naj vam pri tem nekdo pomaga.

Uživajte

Nobena zabava ni in tudi nikoli ne bo popolna. Zato se ne živcirajte preveč. Zagotovo ste vi edini, ki opazite napake. Bodite ponosni na vašo organizacijo in uživajte.

Preprosto uživajte v druženju!

 

Povzeto po: www.tagvenue.com