Obogatite svojo domačo lekarno

Letos nam je zima postregla z nekoliko manj prijaznim vremenom. Posledice muhastega vremena so številni prehladi. Da bi se jim izognili, si preberite nekaj o naravnih pripravkih, ki jih preprosto morate dodati v domačo lekarno.

Med

Med ni le odličnega okusa. Ste vedeli, da ima veliko protivirusnih, protibakterijskih in protiglivičnih lastnosti?

Med ima protivirusne, protibakterijske in protiglivične lastnosti. Pripomore pri uravnavanju krvnega sladkorja, obenem pa zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja. Med lahko nanesemo na različne opekline in druge poškodbe. Z njim zdravimo tudi aknasto kožo.


Koloidno srebro

Koloidno srebro je homeopatsko zdravilo. Zaužijte ga še preden zares zbolite.

Koloidno srebro je naravni antibiotik, ki ne povzroča stranskih učinkov. Pripomore pri izboljšanju imunskega sistema in zmanjšuje občutljivost raznih okužb. Koloidno srebro so poznali že Stari Grki in Rimljani. Uporabljali so ga za zdravljenje zastrupitev s hrano. Danes se koloidno srebro uporablja predvsem preventivno. Gre namreč za homeopatsko zdravilo. Najbolje ga je uporabiti še preden zares zbolite.

 

Cink kot prehransko dopolnilo

V domačo lekarno dodajte cink. Tako kot C vitamin, je tudi cink zelo pomemben za naš imunski sistem. Priskrbite si ga lahko v obliki prehranskega dopolnila. Če pa želite poskrbeti, da boste dovolj cinka dobili že s prehrano, vam priporočamo, da zauživate več morske hrane, jeter, bučnih semen, sardin in leč.

Kako vemo, kdaj telesu primanjkuje cinka? Pomanjkanje prepoznamo po belih pikah na nohtih, zaostajanju v rasti, slabšemu celjenju ran, grobi koži in slabši koncentraciji.

Metin čaj

Metin čaj izboljšuje prebavo in pomirja.

Ste že kdaj slišali za domačo lekarno brez metinega čaja? Zakaj pa je pravzaprav korsiten? Metin čaj ne le, da izboljša prebavo, pač pa tudi pomirja. Prav zaradi tega je idealen za vse, ki imajo težave z nespečnostjo. Prav tako pomaga pri razdraženem želodcu. Bolečine v želodcu boste ublažili s skodelico metinega čaja, sladkanega z žlico medu.

 

Pa vi? Ali imate domačo lekarno? Kateri naravi pripravki se vam najbomembnejši?

 

Povzeto po: www.bodieko.si