Notranja oprema – 5 nasvetov za opremljanje vašega doma

Notranja oprema doma nam lahko povzroči veliko preglavic. Povsem normalno je, da si vsak želi popolno opremljen in okrašen dom. Vendar se mnogi s tem ne znajo spopasti. Da bi vam pomagali, smo za vas poiskali nekaj koristnih nasvetov. V nadaljevanju si lahko preberete 5 nasvetov, ki vam jih priporoča avstralski notranji oblikovalec James Treble.

1. Velikost

Ko govorimo o umetnosti, je velikost ključnega pomena. James Treble priporoča investiranje v en večji kos, ki vam je resnično všeč. Postavite ga na vidno mesto, denimo v dnevno sobo ali preddverje. Na podlagi umetnine lahko oblikujete celoten stil vašega pohištva. Tako bo tudi vsa ostala notranja oprema prišla do izraza.


2. Število

James Treble je razkril, da zelo rad na eno mesto postavi tri ali pet svečnikov različnih višin (poudarja, da jih mora biti vedno neparno število). Namreč, ko jih prižgemo ustvarijo odličen ambient. Tudi vi lahko doma združite podobne elemente, kot so npr. vaze, sveče, steklenice ipd. Tako bodo predmeti bolj vpadljivi.

3. Vzorci

Vzorci, vzeti iz narave, v človeku vzbujajo zanimanje. Zakaj jih torej ne vključite v vaš dom? Pri tem pazite, da ne pretiravate. Odličen način dodajanja vzorcev so blazine, preproge in odeje. Nekateri se celo odločajo za stenske tapete.

4. Zelenje

Avstralski notranji oblikovalec James Treble priznava dodajanje zelenja v kakršen koli dom. S tem bo prostor izgledal večji in bolj svež. Prav tako mu bo dodal barvo. Tudi cvetlice so odličen dodatek stanovanjskemu objektu, poleg tega pa bodo poskrbele za prijeten vonj.

5. Manj je več

Sam izraz “manj je več” v našem primeru pomeni, da je bolje imeti manj stvari in da bodo ravno zato prišle do večjega izraza. Kot primer si lahko vzamemo blazine z vzorci. Če bo teh na kavču več, ne bodo prišle do željenega izraza, ampak bodo izgledale kičasto. To pravilo ne velja le za manjše kose notranje opreme, pač pa tudi za večje. Notranja oprema naj bo v enakem stilu. Izogibajte se mešanju stilov in prenatrpanosti pohištva v prostorih. Zapomnite si: Manj je več!

 

Povzeto po: www.homestolove.com.au