Feng Shui: Zbogom negativa znotraj štirih sten!

Feng shui je starodavna kitajska veščina, ki se ukvarja z urejanjem zunanjih in notranjih prostorov. Med drugim nam veleva tudi, da se moramo posloviti od določenih predmetov, ki v naša življenja dostavljajo negativno energijo. Le kateri so to?

Dom je prostor, ki zagotavlja varnost in mir. Prostor, kjer se spočijemo in si napolnimo baterije. Prostor, kjer se znebimo tegob in negativne energije. Kam pravzaprav izgine ta negativa, ki se kopiči v nas? Ali mar izpuhti? Pravijo, da se ujame v stene, strop, pohištvo in druge predmete. Tu na pomoč priskoči feng shui.


Feng Shui

Feng shui v okolje vnaša harmonijo. Trdi, da lahko zdravje in obilje v naših življenjih dosežemo šele, ko smo v popolnem ravnovesju. Starodavna kitajska veda tako narekuje, da prostore v domovih uredimo tako, da se v njih počutimo dobro. Kar pa je še bolj pomembno: Da se znebimo vseh negativnih dejavnikov. Kateri predmeti po feng shuiju najbolj motijo pretok pozitivne energije?

Pokvarjena ura

Pokvarjena ura, ali ura s praznimi baterijami nikakor ni znak dobre energije. Takšen predmet naj bi ustavljal vse dobro in celo namensko blokiral pozitivno energijo ter njen pretok. To pravilo ne velja zgolj za pokvarjeno uro, pač pa za vse pokvarjene ali razbite predmete. Največkrat pokvarjene stvari raje pospravimo na nevidno mesto, kot pa, da bi se jih nemudoma znebili. Sčasoma nanje pozabimo, slaba energija pa se v njih iz dneva v dan kopiči. Pokvarjenih in razbitih stvari se torej znebite takoj! Tako ne boste preprečili zgolj kopičenja negativne energije, pač pa boste naredili prostor za nove predmete, ki so dejansko uporabni.

Ali imajo vse vaše ure srčni utrip?
Bodice in ovenelo cvetje

Rastline v naš dom prinašajo svež zrak in pozitivno energijo. Pa jo res? Večina že, vendar ne vse. Po feng shuiju vse rastline, ki naj bi čistile zrak, so zelene barve, njihovi listi pa so okrogli in nimajo bodičaste oblike, v dom prinašajo blagostanje in pozitivno energijo. Za prinašalce negativne energije veljajo vse tiste, ki so bodičaste oblike (npr. kaktus).

Ali so potemtakem kaktusi v naših domovih sploh dobrodošli? Se razume. Nekateri trdijo, da je takšne bodičaste rastline pametno postavljati na hodnike, predvsem pred vrata, saj naj bi odganjale nepovabljene goste in ljudi z negativno energijo. Zanimivo, kaj?

Kaktusi so še posebno dobrodošli na hodnikih in pred vrati.

Tudi od ovenelega cvetja na žalost nimamo nikakršne koristi. Takšno rastlinje ima negativno in staro energijo, ki se jo je potrebno takoj znebiti. Česa vse se je še pametno znebiti, si lahko preberete v preteklem članku.

Povzeto po: dominvrt.si in bodieko.si