Soba za goste: Kako poskrbeti, da bo kar se da udobna?

Večina nas največ časa posveti opremljanju spalnic, dnevnih prostorov in kopalnic. Kaj pa soba za goste? Preberite si, na kaj morate biti pozorni.

Soba za goste naj bo udobna in prijetna. Z njo gostom pokažemo gostoljubje in nanje pustimo dober vtis. Z zgolj nekaj majhnimi spremembami jo lahko uredite tako, da se bo v njej vsak obiskovalec počutil kot kralj ali kraljica. Vas zanima kako?


Sobe za goste so prav poseben del vsakega doma, ki ga (če jo pametno opremimo) lahko tudi dopolnjuje. Opremimo jo lahko povsem po našem okusu, a moramo stremeti k temu, da se bo gost lahko v njej počutil domače. Pazljivi moramo biti, da sobo ne zasujemo s številnimi kosi pohištva. Naj bo enostavna, čista in prostorna. Katere pa so tiste nujne stvari, ki jih morami vključiti v vsako sobo za goste?

Kaj sploh potrebujem?

Ocenite, koliko prostora imate in kaj sploh potrebujete. Soba za goste naj bo podobna vaši spalnici. Sprehodite se po prostoru in dobro premislite, koliko kosov pohištva sploh lahko postavite vanj in kateri so tisti, ki so najbolj pomembni za udobje gosta. Na list papirja nato zapišite, kaj vse ste se domislili. V mislih imejte tudi to, kdo vas po navadi obiskuje in kako pogosto. Če ne pričakujete veliko gostov, bo zadoščala tudi najbolj preprosta oprema — postelja in nočna omarica.

Postelja

Soba za goste naj vsebuje udobno in prostorno posteljo. Nihče si ne želi spati (pa čeprav samo za eno noč) na neudobni vzmetnici. Priporočamo, da vzmetnico prej preizkusite sami. Prepričajte se, da bo goste popeljala v deželo sanj in ne nočnih mor.

Poskrbite za udobno posteljo, v kateri se bo vaš gost lahko sprostil.
Stol

Če je v vaši sobi za goste dovolj prostora, priporočamo, da vanjo postavite še udoben stol in oblazinjen naslonjač, kjer se bo vaš gost lahko še dodatno sprostil in mogoče prebral kakšno knjigo ali pa rešil kakšno križanko. Za piko na i se lahko odločite tudi za manjšo delovno mizo, ki ima na voljo dovolj vtičnic za polnjenje elektronskih naprav.

V sobi za goste naj se nahaja tudi udoben stol oz. naslonjač.
Brisače

Za najboljšo dobrodošlico poskrbite za sveže brisače in mogoče celo kopalni plašč. Tako lahko svojim gostom sporočite, naj glede brisač, ki mimogrede zasedejo ogromno prostora v kovčku, ne skrbijo.

S svežimi brisačami boste izrekli najboljšo dobrodošlico.

 

Povzeto po: deloindom.delo.si in dnevnik.si