Negativna energija: Poskrbite za dobro počutje tudi znotraj štirih sten

Pod eno streho se kaj hitro lahko nakopiči negativna energija. Ta pogosto vpliva na naše počutje, medsebojne odnose in produktivnost. Kadar je dom preplavljen s takšno energijo, se stanje iz dneva v dan le še slabša. Če ste se znašli v podobni zagati je zdaj pravi čas, da se lotite energijskega čiščenja hiše oz. stanovanja.
Nered

Negativna energija in nered se kopičita z roko v roki. Znebite se starih časopisov, strganih in ponošenih oblačil, pokvarjenih ur itd. Poskrbite, da je miza vedno čista, posoda pomita, umazano perilo pa naj se nahaja zgolj v košu za perilo. Poskrbite za čist in urejen dom. Le tako boste lahko pozitivni energiji omogočili toplo dobrodošlico.


Nezaželena darila

Zagotovo se tudi v vašem domu skriva cel kup daril, ki ste jih prejeli, a od njih preprosto nimate nobene koristi. Zagotovo je imel obdarovalec dober namen, vi pa ga niste želeli užaliti, zato ste darilo obdržali, pa čeprav vam ni bilo niti najmanj všeč. Vam je ta zgodba kaj znana? No, feng šuj trdi, da kopičenje nezaželenih predmetov slabo vpliva na naš mir in srečo. Priporočamo vam, da se znebite takšnih daril in jih podarite nekomu, ki jih dejansko potrebuje.

Rastline

Rastline niso zgolj okras, pač pa skrbijo tudi, da se negativna energija ne prikrade med štiri stene. Oplemenitite dom z zelenjem in tako v bivalne prostore vnesite svežino, svetlobo in pozitivno energijo. Rastline dokazano tudi čistijo zrak in delujejo kot naravni filter.

Dekoracija

Z dekoracijo prostoru vdahnemo življenje. Nekatere ta proces lahko kaj hitro zanese v napačno smer, kar pa velikokrat škodi končnemu izdelku. Izogibajte se dekoriranju z nagačenimi živalmi, preprogam iz krzna in podobnim stvarem. Tudi suho in ovenelo cvetje je vse prej kot dobrodošlo. Vse to namreč spominja na minljivost in posledično v prostor prikliče tudi negativno energijo.

 

Povzeto po: dominvrt. si, slovenskenovice.si in slovenskenovice.si