Garderobna omara: Kako izbrati pravo?

Prostorna in kakovostna garderobna omara je obvezna oprema vsakega doma. Nakup le-te pa je vse prej kot mačji kašelj. O čem moramo razmišljati in na kaj vse moramo biti pozorni, ko investiramo v takšen kos pohištva, si lahko preberete v nadaljevanju.

Se vam zdi, da je vaša garderobna omara premajhna, vedno natlačena in povsem nepregledna? Nakup nove je pravšnji čas, da se učite iz svojih napak in da izberete popoln kos, ki bo ustrezal vašemu bivalnemu prostoru. Kako to storiti?


Še preden se odpravite po nakupih…

Še preden se odpeljete v trgovino s pohištvom, si doma dodobra oglejte, kakšna je vaša stara garderobna omara in pri tem pomislite, kaj vas na njej moti ter zakaj pravzaprav kupujete novo. Nakup nove je namreč odlična priložnost, da se rešite vseh težav, ki vam jih povzroča sedanja.

Morda si želite več prostora, polic, višje predalnike, drugačno barvo ali pa drugačen les. Vse želje zapišite na list, ki pa naj  bo nato vaš zvesti spremljevalec v trgovinah s pohištvom.

Velikost

Pri nakupovanju novih omar se pogosto srečamo z dilemo, kako velika naj ta sploh bo? No, sama velikost ni odvisna zgolj od dimenzij sobe, pač pa tudi od tega, koliko garderobe imate. Če se doma spopadate s prostorsko stisko, vam priporočamo, da si za omaro omislite drsna vrata.

Priporočamo, da realno ocenite, koliko prostora sploh potrebujete za vaša oblačila. Če živite v manjših prostorih, vam priporočamo, da izbirate med višjimi omarami, saj si boste le tako lahko prihranili ogromno prostora.

Dimenzije

Nikakor ne vstopajte v trgovino z namenom, da boste kupili novo omaro, če še niste izmerili vašega prostora. Podobno kot prej, si na list zapišite višino od tal do stropa, od stene do stene ter razdaljo do drugih predmetov v prostoru. Ne pozabite upoštevati tudi prostora za odpiranje vrat in predalov, še posebno v ožjih prostorih, kot je recimo hodnik.

Zunanjost

Čeprav je praktičnost izdelka vedno na prvem mestu, pa nikakor ne smemo pozabiti na njegovo zunanjost. Omara naj bo v slogu obstoječega prostora. Pozorni bodite na stil pohištva, barve sten in talnih oblog. Če pa bo vaša omara kraljevala v nekoliko manjšem prostoru, vam priporočamo, da na njena vrata obesite kakšno ogledalo.  S tem bo prostor deloval večji.

 

Povzeto po: dominvrt.si in akron.si