Najprivlačnejši trendi za jesen 2020

Letošnja menjava letnega časa je za večino s seboj prinesla tudi menjavo delovnega okolja. Pisarne in šole smo ponovno prinesli domov. Ker večino časa preživimo doma, se spodobi, da prostore, ki so nam na razpolago, napravimo kar se da udobne in trendi. Preverite, kaj novega prinaša letošnja hladna sezona v svetu pohištva, dekoracije in udobja.
Vam primanjkuje prostora?

Domovanja so čez noč postala šole, vrtci, telovadnice in pisarne. V teh dneh šteje vsak kvadratni meter prostora. Še posebno, če v enem gospodinjstvu živi več oseb. Poskrbeti je treba, da bo imel prav vsak član družine svoj kotiček, kjer bo lahko v miru opravljal svoje obveznosti. A kako do večjega prostora? Brez tega tudi najnovejši trendi ne bodo imeli svojega kotička. Zelo veliko lahko naredite že s pospravljanjem. Imate tudi vi v sobah pohištvo ali predmete, ki jih sploh ne uporabljate več? Za začetek jih lahko spravite v klet, jih prodate ali podarite. Že samo s tem korakom bo v vašem domovanju bistveno več prostora.


Barve

Barvni trendi, ki bodo to jesen in zimo prevladovali v svetu pohištva in dekoracij so barva mandljevega olja, temno modra, svetlo siva in olivno zelena. Za popestritev hladnih zimskih odtenkov lahko dodate še nekaj toplejših barv, med njimi bodo letos najbolj popularne rdeča, barva peska, ultramarin zelena, magenta vijolična, marelična, roza itd. S primerno kombinacijo toplih in hladnih barv se boste doma počutili kot prerojeni.

Servirni voziček

Detajli so tiste male stvari, ki imajo moč in ki prostoru dajo največ življenja. Pravi hit med temi pa je letos servirni voziček. Lahko ga uporabljate kot bar v dnevni sobi ali sobi za druženje, v jedilnici pa lahko služi kot prostor za odlaganje umazane posode. Lahko ga imate tudi v spalnici namesto nočne omarice. Z njim boste v prostor vnesli kanček elegance.

Malenkosti štejejo

Malenkosti v stanovanju delajo čudeže. Kot primer lahko navedemo rastline, ki med štiri stene pripeljejo naravo in na nas delujejo pomirjajoče. Z njimi lahko celo pregradimo prostore in tako članom gospodinjstva damo več zasebnosti.

Hladni večeri kar kričijo po dišečih svečkah. Naj vas te razveseljujejo s svojo svetlobo in prijetnim vonjem. Če svečk nimate, za aromo lahko poskrbite iz domačih sestavin. V lonec z vodo položite cimetove palčke in rezine citrusov, vodo zavrite, nato zmanjšajte ogenj in opazujte, kako se bo po prostorih širil prijeten in pomirjajoč vonj.

Za prijetno aromo v prostorih ne potrebujete dišečih svečk.

Za še več idej o jesenskih dekoracijah skočite na pretekli članek.

Povzeto po: dominvrt.si in tvambienti.si