Poiščite navdih in zaživite v mansardi kot v pravljici

Zahvaljujoč posebnostim, ki jih ponuja okolje med poševnima strehama, in opremljanju, ki daje obilo možnosti, je končna podoba preurejene mansarde omejena le z razponom vaše domišljije. Oglejte si naše podstrešne navdihe , preberite nekaj koristnih nasvetov in zaživite po lastnih željah!


V iskanju posebnosti
Med najbolj priljubljenimi gradbenimi elementi, ki naredijo mansardo posebno in privlačno, so vsekakor podstrešni tramovi. V njih je očitno nekaj zelo prvobitnega, s čimer se zlahka vsi povežemo. Grče na starem lesu in vidna masivna lesena konstrukcija dajejo bivanju pod streho romantičen pridih. Kot bi bili nekje na mirnem podeželju, tesno povezani z naravo!

Stanovanje v mansardi je zaradi posebnosti, ki jih ima le ta del hiše, izjemen bivalni prostor.

Pomislite na prostorske omejitve
Preden pričnete s kakršnimkoli poseganjem v prostor, pomislite na omejitve, ki jih prinašajo poševnine. Odkrijte te posebnosti in jih uporabite v svojo korist, naj narekujejo zasnovo tlorisa. Pohištvo, izdelano po meri, bo omogočilo najboljši izkoristek prostorskih danosti. Z njim lahko pridete do površin za shrambo, ne da bi izgubili prostornost in zračnost, ki odlikuje najlepša mansardna stanovanja. Čim bolj izkoristite naravno svetlobo, za stene pa uporabite svetle, bele ali bež tone. Lepo osvetljene sobe bodo zagotavljale prijetno bivalno klimo, za povrh pa bodo tudi videti večje. Močnejše barve lahko potem mirno uporabite kot poudarke za posamezne kose opreme ali dodatkov.

Mansarda velikokrat ponuja posebne in obenem elegantne rešitve tudi za garderobni prostor. Če nimate prave ideje, vprašajte strokovnjake.

Vsaka soba ima svoje potrebe
Še posebno pri opremljanju kopalnice natančno razmislite o postavitvi opreme. Splača se, saj lahko pridete do rešitev, ki vam bodo še dolga leta podarjale edinstveno vzdušje. Mansardna kopalnica ponuja možnosti, kot jih ne ponuja nobena drug

Kje drugje še lahko ležite v kadi in uživate v zvezdnem nebu?

V mansardni kuhinji boste cenili praktičnost
V mansardi računajte na to, da boste v veliki meri izgubili prostor, ki ga v klasični kuhinji ponujajo zgornji, na steno obešeni elementi. Pri poševnini pač to ne gre na način kot pri ravnih stenah. Rešitev ponuja malce širša površina kuhinjskega pulta, ki ponuja več prostora za shranjevanje. Tudi v tem prostoru omogoča najboljše izkoristke po meri izdelano pohištvo.

Privoščite otroku zdravo okolje z obilico barv
Z dobro postavljenimi okni boste pridobili obilje dnevne svetlobe in svež zrak, okolje, kot si ga za svoje otroke želi vsak skrben starš. Upoštevajte dejstvo, da so najmlajše generacije precej več časa v zaprtih prostorih, kot smo bili mi. Tudi zato je lahko premišljeno urejena mansarda idealen bivalni prostor za mlado družino.
Primerno vzpodbudo za razvoj otrokove domišljije, kreativnosti in ustvarjalnosti bodo dale otroški sobi tople pastelne barve. Podarile ji bodo temperament, jo posvetlile in naredile živahno. Če pa želite temnejše tone, jih uporabite kot dodatke in jih kombinirajte z belo.

Ko so otroci majhni, je dobra izkoriščenost sobe, kjer je prostor za ‘veeeliiiko’ igrač, zelo pomembna.

Vprašajte za nasvet strokovnjake
Da bi po končani prenovi mansarde res lahko zaživeli kot v pravljici, ki ste si jo predstavljali pred prenovo, izkoristite orodja sodobne tehnologije. Svoj prostor lahko z brezplačno aplikacijo doživite v pogledu 360° v virtualni realnosti in tako še bolje načrtujete prenovo. In če ne želite prepustiti svojih ciljev za pravljično mansardno domovanje naključju, lahko na tej strani naročite brezplačno svetovanje za pravilno osvetlitev in razporeditev strešnih oken na vašem domu.
Iščite navdihe, zbirajte ideje, poslušajte nasvete sorodnikov in prijateljev. A če niste vešči notranjega opremljanja, se o urejanju mansarde posvetujte s strokovnjakom. Naj bo strokovnjak za notranjo opremljanje ali arhitekt, zagotovo bo vedel več od vas, tako kot tudi vi svoje strokovno področje zagotovo poznate bolje od njega. Le tako bo vaša mansarda izkoristila poln potencial in dobila tisti značaj, ki si ga v svojem bivalnem okolju želite.