Spomladansko čiščenje garderobne omare

Je tudi vaša omara z oblačili kar naenkrat prenatrpana in kar naprej razmetana? Odložite daljinec in odprite omaro. Čas je za spomladansko čiščenje.

Vemo, da se je zelo težko posloviti od starih kosov oblačil. Prav zato smo za vas pripravili nekaj korakov, kako očistiti in organizirati vašo garderobo. Govorimo o nalogi nalog, o vrhuncu gore urejenosti. Mnogim se pospravljanje omare zdi najhujše opravilo, saj je zamudno, zahteva ogromno truda in nikakor ne moremo obrati kakšnih bližnjic. Ali pač?


1. korak: Motivacija in vzdušje

Preden planete v omaro, si dobro pripravite delovni teren. Pripravite si najljubše skladbe ob katerih radi preprevate, prižgite svečo in si skuhajte kavo. Na to opravilo ne glejte kot na muko in trpljenje. Ne boste verjeli, a tudi čiščenje omare je lahko zabavno!

2. korak: Shrani, obdrži, zavrzi, pokloni

Odprite omaro in jo popolnoma izpraznite. Pripravite si prazne škatle ali vreče in se znebite vseh oblačil, ki jih ne nosite ali so vam premajhne. Priporočljivo je, da se med samim postopkom še enkrat prepričate, če so vam kosi prav.

Oblačila razdelite na štiri kupe: shrani, obdrži, zavrzi in pokloni. V prvi kup dajte vsa zimska oblačila in obutev, ki jih nameravate nositi naslednjo sezono. Kup obdrži naj vsebuje stvari, ki jih boste potrebovali v toplejših mesecih. Med samim razvrščanjem je priporočljivo, da sproti odstranjujete obleke, ki jih ne potrebujete več. Te razdelite na dva kupa – zavrzi in pokloni. V prvega dajte vse strgane kavbojke in majice, od katerih nimate prav nobene koristi. Drug kup pa naj vsebuje še uporabna oblačila, ki jih ne želite več. Te podarite prijateljem ali kakšni dobrodelni ustanovi.

3. korak: Upoštevajte enoletno pravilo

Za mnogo kosov v naši omari imamo veliko načrtov, ki se žal nikoli ne uresničijo. Boleče se je znebiti stvari za katere menimo, da še nismo izkoristili njihovega potenciala. Toda resnica je takšna: če izdelka še niste oblekli v zadnjem letu ali več, obstaja velika verjetnost, da ga sploh ne boste. Takšnih kosov se čimprej znebite.

4. korak: Organizacija

Ko ste se odločili, katere obleke boste obdržali, je čas za organizacijo. Zložite ali obesite jih v logičnem vrstnem redu. Nekateri so pristaši barvne koordinacije. Spet drugi pa obleke radi zložijo po znamkah. Ugotovite kaj vam najbolj ustreza in veselo na delo!

 

Povzeto po: theeverygirl.com in karal.si