Valentinovo: Kaj početi na dan zaljubljencev?

Valentinovo se je v znamenju romantičnih daril in gest uveljavil po vsem svetu. Praznik zaljubljencev pa se v Sloveniji praznuje šele nekaj let.  Kako pravzaprav praznovati ta poseben dan? Za vse zaljubljence imamo nekaj idej, kako očarati svoje boljše polovice.

Peka slaščic

Saj veste kako pravijo: Ljubezen gre skozi želodec. Na valentinovo se skupaj s partnerjem lotite peke slaščic. Odlična ideja je peka piškotov, za boljše vzdušje pa naj bodo ti v obliki srčka.


Piknik v hiši

Naj vam zimsko vreme ne pokvari načrtov. Pripravite nekaj prigrizkov, pogrnite mizo in uživajte s svojo boljšo polovico.

Plesni tečaj

Če se vam zdi ideja o romantični večerji nekoliko predolgočasna za valentinovo, se s svojim partnerjem ali partnerko vpišite na plesni tečaj. Ta ideja bo zagotovo impresionirala dame, zato se, gospodje, le podvizajte!

Filmski večer

V kinu si oglejte kakšen romantičen film. Če vam ta ideja ni po godu in če večer želite preživeti v dvoje, doma pripravite filmski večer. Na sporedu naj bodo romantični filmi ali katerikoli vaši najljubši filmi, pripravite pijačo in prigrizke, ter se udobno namestite na kavču in se stisnite k boljši polovici.

Masaža

Po stresnem delavniku si zaslužite razvajanje. Privoščite si masažo v dvoje in se sprostite v družbi najbližjega.

Joga

Vpišite se na tečaj joge. Take se boste lahko sprostili in obenem naredili nekaj koristnega za dušo in telo. V domačem zavetju se lahko lotite tudi joge za pare. Gre za zelo zabavno preživljanje časa s partnerjem. Joga za pare temelji na sodelovanju med dvema osebama. Je nekakšen skupek lažjih akrobacij, masaže, sproščanja in meditacije. Vadbe lahko najdete tudi na spletu.

Drsanje

Obstaja še kaj bolj romantičnega kot drsanje s partnerjem na valentinovo? Četudi niste prav spretni v drsanju, je to odlična ideja za zmenek. Spretnejši v paru vas lahko namreč kaj nauči, če pa imata oba dve levi nogi za drsanje, je to odlična priložnost za smeh in norčije.

Valentinovo je tako rekoč že pred vrati. Kaj pa boste na ta prav poseben dan počeli vi?

 

Povzeto po: www.goodhousekeeping.com