Kako hitro počistiti vaš dom?

Čiščenje stanovanja mnogim predstavlja velik odpor, a je vendarle nujno opravilo v vsakem gospodinjstvu. Če vam za čiščenje primanjkuje časa ali volje, si v nadaljevanju preberite nekaj trikov, s katerimi boste porabili manj energije in časa za isti rezultat.
Najprej najmanj priljubljen prostor

Čiščenje začnite z vam manj ljubim prostorom. Če vam kakšen prostor predstavlja odpor pri čiščenju, je najpametneje začeti z njim, saj boste imeli na začetku največ motivacije.


Čistite sproti
Čistite sproti.

To je najučinkovitejši recept za čist dom. Kljub temu ga uporablja zelo malo gospodinjstev. Če vidite nered v stanovanju, ga takoj pospravite. To velja še posebej za čiščenje odtisov od kozarcev, saj se ti čez čas posušijo. Potem lahko postanejo prava zgaga za čiščenje. Sprotno čiščenje vam bo na dolgi rok prihranilo veliko časa.

 

 

Od stropa proti tlom
Nazadnje se lotite tal.

Še eno “zlato” pravilo je čiščenje od stropa proti tlom. Tega se poskusite držati za prav vse stvari, ki jih čistite doma. To vam bo onemogočilo razna kapljanja in padanja prahu na očiščene površine. Če boste to pravilo upoštevali, se boste torej najprej lotili stropa, sten in lestencev. Zadnja bodo tla.

Čistite le umazano

Ne čistite stvari, ki so že čiste. Sliši se čudno, kajne? Veliko ljudi kar naprej čisti ene in iste stvari, na koncu pa ne vidi nobenega napredka. Da  bi se temu izognili, se osredotočite na del doma, ki že dolgo ni  bil očiščen. Čistite umazane predmete, ostalo pa pustite pri miru ali se jih lotite pozneje.

 

Povzeto po: Dominvrt.si