Umetniško delo, ki bo poveže duh stanovanja

Za češnjo na torti v vašem stanovanju je priporočljivo, da zaokrožite notranji dekor z umetniškim delom. Ampak ni potrebno, da si belite glavo, kako boste odkupili sliko, kje jo boste našli in navsezadnje, ali boste sploh našli sliko, ki bo primerna za vaš prostor. Umetnino si lahko naredite sami. Sliši se, da je zahtevno, a mi ponujamo 7 idej, za izvedbo katerih ne potrebujete talenta, potrebujete le znanje o tem, katero kombinacijo barv ste izbrali za svoj dom.

KARTONSKA SLIKA

Osnovna ideja nastanka slike na ta način je nanos barve na karton, s katerim potem potujemo po površini platna in ustvarjamo oblike in mešanje barv.


Ustvarjanje s kartonom https://jenniferrizzo.com/
PRELIVANJE AKRILA

Sledi tehnika, ki je najtežja od izbranih, a z najbolj zanimivim efektom. Cilj na tej strani je, da se barve med seboj prelivajo kot peneče se morje. To dosežemo z akrilnimi barvami in dodatkom lubrikanta s silikonom. Po nanosu barve rahlo prenašamo barvo iz enega dela platna na drugega. Več o postopku pa v videu.

Prelivanje akrila https://acrylicpouring.com/
ČOPIČ

Akrilna barva v kapljicah + čopič, ki ga pritiskamo na platno pravokotno na format =

http://birchandbutton.com/easy-abstract-acrylic-painting-diy/
Rezultat tapkanja s čopičem http://birchandbutton.com/easy-abstract-acrylic-painting-diy/
GEOMETRIJA

Za tiste, ki bi zaokrožili svojo prostor z geometrijskimi liki, priporočamo slike, katerih začetek je narejen s pleskarskim trakom. Sledi barvanje prostih delov, zaključi pa se z odstranjevanjem traka s suhe slike.

https://www.buzzfeed.com/
Geometrijska slika https://www.buzzfeed.com/
SLIKA S SMERJO VETRA

Pri tej sliki na platno nanesemo lužice barve, ki jih potem razpihamo. Če barvo razpihamo s fenom, bo le-ta izgledala kot cvetje, v primeru, da razpihamo barvo s slamico, bo delovalo kot tanjše linije. Preizkusite, katera opcija vam bi najbolj ustrezala za vaš dom.

https://madeit.com.au/
Ustvarjanje s fenom https://madeit.com.au/
RELIEFNA SLIKA

Do reliefne slike pridemo na različne načine. Uporabimo lahko tehniko kaširanja, nanašanja silikona ali pa mavca. Vse je odvisno od podlage, ki smo si jo izbrali. Nekje bo najboljši način kaširanje, spet drugje nanašanje mavca. Preden začnete z delom, preverite katere kombinacije materialov bodo najprimernejše za vaše ustvarjanje. Ko se nanašanje materialov na podstavek zaključi in posuši, lahko dodamo barvo. Izberemo barve, ki bodo zaobjele cel prostor in omogočile sliki, da postane osrednji element sobe.

 https://www.turbosquid.com/
Reliefna slika https://www.turbosquid.com/
INTERAKTIVNA SLIKA

Kot zadnjo vam predstavljamo sliko, ki meji že na performans. Osnovo umetniškega dela namreč preluknjamo na različnih mestih (spodaj je primer ozvezdja), skozi katera napeljemo lučke, ki dajejo vtis zvezd.

 http://postris.com/
Primer uporabe luči na sliki http://postris.com/