Notranja oprema: Najbolj sveži trendi za leto 2021

Notranja oprema bo v novem letu dobila povsem svež videz. Guruji interierja imajo za vas nekaj smernic, kako ostati v koraku s časom. Preberite si peščico idej, ki vaš dom lahko obrnejo na glavo in ga spremenijo v najsodobnejši kotiček na svetu.

Naša življenja so se v preteklem letu drastično spremenila. Mnogo več časa smo preživeli doma in posledično smo mogoče nekoliko bolj pozorni postali na sam videz našega življenjskega prostora. Čeprav leto 2021 izgleda obetavno in nam mogoče ne bo potrebno viseti doma, je prav, da si še vseeno ogledamo, kaj nam narekujejo guruji notranje opreme.


Barvna simpatija sive in rumene

Govori se, da bo leto 2021 zaznamovala notranja oprema v kombinaciji sive in rumene barve. Oba odtenka sta pomirjujoča in obenem med štiri stene širita vedro ter lahkotno energijo. Gorčično rumena in bledo siva bosta skozi leto hodili z roko v roki. Naj vas zapeljeta na stenah spalnice, dnevne sobe ali celo kopalnice. Gre namreč za drzno in živo kombinacijo, ki nas navdihne. Kadar ljudje iščemo dodatno motivacijo ali kanček dobre volje, nas še posebno lahko razveselijo živahni odtenki med štirimi stenami.

Morski pridih

Komu se sedaj ne bi prilegel skok v tropske kraje, imam prav? Na dopustu si vzamemo čas zase, se spočijemo in pozabimo na vsakodnevne skrbi. Zakaj ta čudoviti ambient ne bi preselili kar domov? Tropski stil kar kriči po rastlinah in listnatih vzorcih. Odločite se lahko za tapete s potiskom tropskega gozda ali pa v dom prinesite nekaj rastlin. Svetlo listje se odlično kombinira z lesenim pohištvom. Privoščite si mizo iz ratana, pleteno stojalo za rože ali veliko košaro iz jute. Držite se komplementarnih barvnih kombinacij, ki odlično posnemajo raznolikost havajske pokrajine.

Zelenje in pohištvo iz lesa sta odlična kombinacija!
Moderni rustikalni slog

Notranja oprema v letu 2021 bo prav zagotovo v znamenju modernega rustikalnega sloga. Stari kosi se bodo tako srečevali z novimi. Skupaj bodo ustvarjali popolno harmonijo. Les in podobni naravni materiali naj se prepletajo s čistimi linijami modernega stila. Naj se v vašem domu srečata podeželski in mestni slog.

Večkrat se bo v sodobnejše opremljenih domovih pojavilo tudi pohištvo iz kovine, ki lahko človeku da vtis industrijskega sloga. Nekoliko bolj popularne postajajo vidno neobdelane betonske oz. opečnate stene. Ta stil je mnogo bližje mlajšim generacijam in je bolj primeren za stanovanja ter hiše odprtega tipa.

Vse bolj popularni postajajo detajli iz kovine.

Povzeto po: homesandgardens.com, deloindom.delo.si, startuptowers.net