OPTIČNE PREVARE, ZARADI KATERIH BO MANJŠI PROSTOR VIDETI VEČJI

Majhno stanovanje ne pomeni nujno nakopičenja in malo prostora, temveč od nas zahteva večjo angažiranost in organiziranost. Z določenimi popravki in triki lahko tudi vaše manjše stanovanje v trenutku zgleda večje in bolj prostorno.


Dejstvo je, da lahko sami naredimo ogromno za to, da v manjšem prostoru pridobimo več prostora. Potrebno je upoštevati par nasvetov in občutek, da smo prostorsko omejeni, bo sčasoma izginil.

Katere nasvete je potrebno upoštevati?

Pogled je potrebno pritegniti proti stropu

Da bi majhen prostor izgledal večji, je potrebno preslepiti naš vid. Okrasitev stropa prisili vsakogar, ki stopi v stanovanje, da  njegov pogled pritegne navzgor, kar ustvarja iluzijo, da je soba širša in s tem večja. Pobarvajte ga z malo barve ali okrasite s stenskimi nalepkami.

Barve

Pri barvi sten je pomembno, da uporabite svetle barve, kot so bela, bež, siva ali svetlo modra. Temne barve absorbirajo svetlobo in s tem simulirajo manjši prostor. V nasprotju z njimi svetle barve odbijajo svetlobo in prostor zaradi tega optično povečajo.

Naj bo lepo tudi uporabno

Za manjše stanovanje ali sobo je priporočljivo uporabiti čim manj dekorativnih okraskov, saj že samo pohištvo zavzame večino prostora. Ravno zaradi tega je najbolje, če za pohištvo kupite stvari, ki so že same po sebi lepe in okrasne. Namesto nižje mizice za dnevni prostor in kup okraskov kupite takšno mizico, ki bo sama od sebe popestrila sobo.

Namestite ogledala

V prostoru obesite ogledala, saj daje odsev v njih občutek, da smo v veliko večjem prostoru.

Zmerna dekoracija

Ne blokirajte prostora. Ni potrebe, da pustite prostor čisto prazen, ampak zavedati se morate, da bolj kot bo opremljen in več dodatkov, kot boste postavili v njega, manjši bo videti. Na steno namestite police, vendar ne zapolnite čisto vsakega kotička z okraski.

 

Povzeto po: https://elle.mx/decoration/2017/02/09/5-tips-departamento-chico-se-vea-mas-grande/

N.P.