Pozor! To so osnovne napake pri urejanju prostorov

Urejanje prostorov se na prvi pogled zdi zabavno in sproščujoče opravilo. Žal, to še zdaleč ni res. Ni preprosto urediti doma tako, da bi bil ta lep in obenem še funkcionalen. Da bi delo potekalo kar se da nemoteno, je priporočljivo, da si preberete, katere so osnovne napake in se jim spretno izognete.
Svetloba

Osnovne napake se največkrat skrivajo pri izbiri svetlobe. Ko govorimo o razsvetljavi pogosto najprej pomislimo na sam izgled luči, najsi bodo to lestenci, reflektorji, svetilke in podobno. Največkrat se uštejemo pri tem, da pozabimo na samo moč svetlobe. Preden se odločite za nakup luči in žarnic, dobro premislite, kaj počnete v določenem prostoru ter svetlobo prilagodite temu primerno.


Stene v beli barvi

Pravijo, da je manj več. To v našem primeru nikakor ne drži. Bele stene so resda najbolj prijazne, kar se tiče vzdrževanja, a so, priznajte, dolgočasne. Zakaj prostorom ne dodate nekaj živahnosti? To ne pomeni, da mora biti vaš dom obarvan s prav vsemi odtenki mavrice, pač pa, da kakšni steni tu in tam privoščite nekaj barve. Preden pa se odločite za določen odtenek, si je priporočljivo prebrati, kako barve vplivajo na naše počutje znotraj štirih sten.

Pohištvo ob steni

Pohištvo pač spada ob steno. To se nam zdi povsem normalno, kajne? Ali ste vedeli, da lahko s to potezo uničimo vtis odprtosti prostora? Strokovnjaki priporočajo, da npr. kavč ali omarico postavite tako, da vam ta služi kot nekakšna pregrada med prostori.

Predsoba

Prvi vtis je še kako pomemben. Največkrat se preveč osredotočimo na ostale prostore kot so npr. kuhinja, dnevna soba in spalnica, predsoba pa ostane povsem pozabljena. Tja po navadi na hitro postavimo kakšno stojalo za plašče ali omaro za čevlje. Naslednjič, ko se boste lotili urejanja prostorov, nekaj dragocenega časa namenite tudi predsobi. Zadostovala bo že slika na steni ali pa pisan šopek, mogoče celo kipec.

 

Povzeto po: dominvrt.si in hisapohistva.si