Zobna pasta: 7 najbolj nenavadnih načinov uporabe

Zobna pasta je eden izmed najbolj nepogrešljivih produktov osebne higiene, saj naše zobe polira,čisti in beli. Ne boste verjeli, a ni uporabna le za čiščenje zob.
Žvečilni gumi v laseh

Zobna pasta vsebuje encime, ki bodo razgradili sladkorje v žvečilnem gumiju. Posledično ta ne bo več tako lepljiv, zato ga boste lahko iz las odstranili brez striženja.


Plastične posode

Plastične posode se lahko po večkratni uporabi navzamejo neprijetnega vonja in barve. Ne glede na to, kolikokrat jih boste oprali v pomivalnem stroju, vidnega rezultata kar ne bo in ne bo. Ob takih težavah vam toplo priporočamo uporabo zobne kreme. Plastične posode bodo tako ponovno imele svež in prijeten vonj.

Čevlji
S pomočjo zobne paste se boste znebili umazanije na čevljih.

Čiščenje umazane gume na čevljih res ni mačji kašelj. Odložite nepotrebne kemikalije in obutev nežno zdrgnite z zobno pasto.

Nohti po lakiranju

Laki temnejših barv lahko na koži pustijo madeže. Da bi se jih znebili, vzemite malo zobne paste in zdrgnite umazane predele. Tako bo vaša koža zopet rožnate barve.

Klaviatura
S tem trikom bodo tipke na klavirju zopet snežno bele!

Tipke na klavirju se pogosto rahlo obarvajo in dobijo črne prstne odtise. Na papirnato brisačo stisnite nekaj paste in počistite tipke. Kmalu bodo zopet bele kot sneg.

Madeži na lesu

Vsi poznamo nadležne odtise kozarcev ali skodelic na lesenem pohištvu. V roke vzemite krpo in s pomočjo zobne kreme odstranite madež. Površino nato še enkrat pobrišite z vlažno krpo.

Fuge
Znebite se umazanije v kopalnici.

Zobna pasta je odlična rešitev za umazane fuge. Podobno kot v prejšnjih primerih, kremo nanesite na ščetko in podrgnite po umazanih predelih. Povsem enako velja tudi za umazane odtoke in pipe.

 

Povzeto po: deloindom.delo.si